تحولات منطقه

نتایج یک مطالعه جدید حاکی است که در پنج ماهه نخست شیوع کووید – ۱۹ در آمریکا، هزاران نفر از ساکنان ایالت کالیفرنیا برای محافظت از جان و مال خود در برابر ناامنی‌ها و ناآرامی‌ها، سرکوب معترضان از سوی نیروهای دولت و ازهم پاشیدگی اجتماعی ناشی از بحران بهداشت و سلامت، اسلحه جدید خریده‌اند.

دلیل هجوم آمریکایی‌ها برای خرید اسلحه در آستانه انتخابات چیست؟
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

قدس آنلاین: این تحقیق به همت محققان دانشگاه کالیفرنیا انجام شد و پژوهشگران تغییراتی در مالکیت سلاح را شناسایی کردند که می تواند به افزایش موارد مرگ و میر ناشی از استفاده از سلاح و زخمی شدن افراد از جمله از طریق خودکشی و تبعات تیراندازی های تصادفی منجر شود.

یافته های این تحقیق که در روزنامه لس آنجلس تایمز منتشر شد، حاکی است که تا اواسط ماه ژوئیه (اواخر تیر ماه) این بیماری همه گیر به عنوان عاملی برای خرید ۱۱۰ هزار قبضه سلاح گرم جدید در ایالت کالیفرنیا شناخته شده است.

اکثریت این خرید ها (۵۷ درصد) به افرادی اختصاص داشته است که قبلا مالک دستکم یک قبضه سلاح بوده اند. اما ۴۳ درصد باقی مانده مختص افرادی است که قبلا سلاح گرمی نداشته اند.

این مطالعه نشان داد که کرونا به پیدایش ۴۷ هزار و ۳۰۰ خانوار جدید مالک اسلحه در ایالت کالیفرنیا کمک کرده است.

در اکثر این خانواده ها، کودکان، نوجوانان و افراد دیگری زندگی می کنند که در معرض خطر آسیب به خود هستند.

این تحقیق، منعکس کننده افزایش خرید سلاح در سراسر آمریکاست. مطالعه ای که چندی پیش توسط محققان همین دانشگاه انجام شد، نشان داد که فروش سلاح گرم در آمریکا از ماه مارس تا ماه می (اسفند ۹۸ تا اردیبهشت ۹۹) به میزان ۶۴ درصد افزایش داشته و در نتیجه ۲.۱ میلیون سلاح گرم وارد منازل شهروندان آمریکایی شده است.  

محققان دلیل روی آوردن مردم به سلاح را یک بحران بالقوه جدی در زمینه اعتماد دانستند، به طوری که ۷۶ درصد از خریدان سلاح با استناد به همه گیری کرونا گفتند که از بابت بی قانونی در کشور نگرانند.

بیش از نیمی از پرسش شوندگان (۵۶ درصد) نیز از بابت آزادی زندانیان در نتیجه شیوع کرونا ابراز نگرانی کردند. بعلاوه، ۴۹ درصد از احتمال زیاده روی دولت و ۳۸ درصد از فروپاشی دولت به ترس و وحشت افتادند.

در همین حال، ۱.۲ درصد از آمریکایی ها اعلام کردند که به دلیل شیوع کرونا، ترجیح می دهند دستکم یک قبضه سلاح گرم را پر کرده و آماده نگه دارند.

در نهایت، این بررسی تصویری نگران کننده از وضعیت ایالت کالیفرنیا و شهروندان آن را نمایان کرد.

در ایالت کالیفرنیا، خودکشی عامل تقریبا ۵۵ درصد مرگ و میر ناشی از استفاده از سلاح است. در سال ۲۰۱۸، حدود یک هزار و ۶۲۹ مورد خودکشی در نتیجه استفاده از سلاح گرم در این ایالت روی داد.

«دانیل وبستر» کارشناسان پیشگیری از آسیب دانشگاه جانز هاپکینز پیدایش خانوارهای جدید مالک سلاح را مساله ای شگفت آور و نگران کننده خواند.

وی گفت: در کشوری که حدود ۱۱۸ میلیون خانواده سلاح دارند، اضافه شدن ۴۳ هزار خانوار دیگر ممکن است کم اهمیت به نظر آید، اما این مساله نتیجه آمیزه ای از استرس، ترس و یاس ناشی از کرونا توام با افزایش مالکیت سلاح است که مساله ای به شدت نگران کننده است.

ارتباط دادن مالکیت سلاح گرم و همه گیری یک بیماری ممکن است غلوآمیز به نظر آید، اما محققان این مساله را روشن کردند که دربرابر شرایط اضطراری ملی، افزایش تعداد سلاح های در گردش، پیدایش خانوارهای جدید مالک سلاح و ذخیره سلاح در خانوارها، به احتمال زیاد خطر حوادث مرتبط با استفاده از اسلحه، خودکشی و خشونت را افزایش می دهد و پیش بینی اثر جمعی این مساله، امر دشواری است.

محدودیت تامین اعتبار که با مجوز کنگره اعمال شد، مطالعات در مورد حمل سلاح را برای بیش از یک دهه در آمریکا متوقف کرد. اما این واقعیت که خرید سلاح گرم درپی شرایط اضطراری ملی، افزایش یافته، در سطحی گسترده پذیرفته شده است.

به عنوان مثال، در پنج ماهه نخست پس از تیراندازی مرگبار در دبستان سندی هوک در ایالت کانکتیکت آمریکا در سال ۲۰۱۲ که منجر به کشته شدن ۲۶ نفر شد، خرید قانونی سلاح گرم به میزان تقریبی ۳ میلیون قبضه نسبت به فروش معمول افزایش یافت.

به طور معمول، فروش سلاح در آمریکا پس از تیراندازی ها و انتخاباتی که در قالب آن، نامزدهای طرفدار حق آزادی مالکیت سلاح از سوی سیاستمداران طرفدار اعمال محدودیت بر مالکیت سلاح هدف قرار می گیرند، افزایش می یابد.

طبق تحقیقی که در سال ۲۰۱۴ از سوی نشریه آکادمیک «سالنامه پزشکی داخلی» انجام شد، افرادی که به سلاح گرم دسترسی دارند، تقریبا دو برابر بیش از سایرین کشته می شوند و احتمال خودکشی در میان آنها در مقایسه با کسانی که به سلاح دسترسی ندارند، سه برابر بیشتر است.

محققانی که پس از حادثه سندی هوک این مورد را بررسی کردند، دریافتند که مرگ های اتفاقی ناشی از استفاده از سلاح در میان کودکان نیز افزایش داشته است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.